*Nettavisen* Nyheter.

USA advarer om Nord-Koreas varslede oppskyting

Sydney (NTB-AFP): En høytstående amerikansk tjenestemann advarer om at Nord-Koreas varslede rakettoppskyting i april for første gang vil være rettet sørover og vil kunne merkes helt til Australia.

Kurt Campbell, som er assisterende leder for Øst-Asia og Stillehavet i det amerikanske utenriksdepartementet, har advart Australias utenriksminister Bob Carr om den planlagte oppskytingen, ifølge avisen Sydney Morning Herald.

- Dersom rakettoppskytingen går som Nord-Korea har indikert, er vår vurdering at dette vil ha innvirkning i et område mellom Australia, Indonesia og Filippinene, sier Campbell.

- Vi har bedt hvert av disse landene gjøre det klart at en slik test er en provokasjon, og at planene bør skrinlegges, sier han.

Nord-Korea har varslet at landet vil skyte opp en satellitt i midten av april. Både Japan, USA og andre land frykter at oppskytningen i virkeligheten dreier seg om å teste en rakett som kan frakte atomvåpen.

FNs generalsekretær Ban Ki-moon og Sør-Koreas president Lee Myung-Bak lovet lørdag å stå sammen om å takle eventuelle trusler fra Nord-Korea. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.