USA anerkjenner homofile ekteskap i Utah

Washington (NTB-Reuters): Obama-administrasjonen vil anerkjenne homofile ekteskap som er inngått i delstaten Utah selv om delstatsmyndighetene ikke vil gjøre det.

Justisdepartementet tok beslutningen etter at Utahs konservative guvernør Gary Herbert gjorde det klart at han ikke vil anerkjenne 1.400 ekteskap som ble inngått i staten etter at en dommer åpnet for praksisen 20. desember.

Justisminister Eric Holden sa fredag at ekteskapene vil bli ansett som lovlige av USAs sentralmyndigheter, og at de 1.400 parene vil nyte godt av alle føderale privilegier som ekteskap i USA har.

Utah, en konservativ stat med mange mormoner, ble en kort stund den 18. delstaten til å anerkjenne likekjønnede ekteskap.

Det skjedde da en lokal dommer i desember avgjorde at en folkeavstemning som fastslo at ekteskap bare kan inngås mellom mann og kvinne, var i strid med grunnloven.

På anmodning fra Utahs myndigheter suspenderte imidlertid USAs høyesterett mandag dommerens kjennelse mens den ankes til en høyere rettsinstans. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.