Ifølge ikke navngitte tjenestemenn var det flere selvmordsbombere i kjøretøyet, som var på vei mot flyplassen. Trusselen er nå å anse som «eliminert» etter droneangrepet.

Angrepet bekreftes også fra amerikansk hold.

– Amerikanske styrker utførte et luftangrep i selvforsvar mot et kjøretøy i Kabul, og eliminerte en umiddelbar trussel fra IS-K, sier Bill Urban, talsperson for USAs sentralkommando.

IS-K er den afghanske grenen av ekstremistgruppa IS, som har tatt på seg ansvaret for terrorangrepet mot Kabuls flyplass torsdag.

– Betydelige sekundære eksplosjoner fra kjøretøyet indikerer at det var store mengder eksplosiver der, sier Urban.

Det er uklart om angrepet har en sammenheng med eksplosjonen i en bygning nær Kabuls flyplass søndag ettermiddag. Ifølge en afghansk politisjef AP har snakket med, skal et barn ha blitt drept da en rakett traff en bygning.

To tjenestepersoner opplyste tidligere til Reuters at USA hadde gjennomført et angrep i Kabul.

Lynoffensiv

Siden juli har Taliban innledet en stor offensiv og tatt over store provinshovedsteder i Afghanistan på kort tid etter det ble bestemt at Nato trekker seg ut av landet.

Les også: Taliban-mistenkt kom seg helt til Europa med evakueringsfly

Torsdag ble flyplassen rammet av et terrorangrep som tok livet av rundt 180 personer, inkludert 13 amerikanske soldater. IS-K har tatt på seg ansvaret for angrepet. Lørdag gikk USA til angrep og drepte to høytstående medlemmer av IS.

Les også: Terrorangrep kan skje «i løpet av timer»: - De norske styrkene er godt forberedt

- Farligste tiden i et ekstremt farlig oppdrag

Det er kun to dager igjen til fristen utløper for at USA kan trekke seg tilbake fra Afghanistan.

USAs president Joe Biden advarte lørdag om at det er stor fare for nye angrep de neste timene.

USA, NATO og Taliban har blitt enige om at samtlige internasjonale styrker skal være ute av Afghanistan innen tirsdag 31. august. Det innebærer at evakueringen fra flyplassen i Kabul også må være ferdig innen tirsdag neste uke.

Taliban advarer mot en overtredelse av tidsfristen, og sier det vil bli konsekvenser om «okkupasjonsmaktene» overskrider «den røde linjen», ifølge et Sky News-intervju.

Les også: Donald Trump til frontalangrep på Joe Biden etter nyheten om «drapsliste»: - Dette kan bare gå en vei

USAs utenriksminister Antony Blinken sier i et intervju at det er omtrent 300 amerikanere igjen i Afghanistan som skal evakueres. Utenriksministeren bekreftet også i intervjuet med ABC at USA ikke kommer til å ha diplomatisk tilstedeværelse i Afghanistan etter denne datoen, ,skriver NTB

Lørdag meldte USA at omtrent 112.000 personer er fløyet ut av landet siden 14. august, dagen før Taliban tok kontroll. Flere land har avsluttet sine evakueringer etter terrorangrepet ved flyplassen torsdag.

– Det er en stor sannsynlighet for flere angrep mellom nå og den 31. august. Dette er den farligste tiden i et allerede ekstremt farlig oppdrag, sa Blinken.