RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USA åpner ikke for samtaler med Hizbollah

Washington (NTB-AFP): USA kommer ikke til å følge Storbritannia og innlede samtaler med Hizbollah i Libanon.

? Vi er ikke beredt til å ta det samme steget. Vår holdning til Hizbollah er uendret, sier en talsmann for utenriksdepartementet i Washington, Gordon Duguid.

Britiske myndigheter opplyste tidligere i uken at de ville innlede samtaler med den politiske grenen av Hizbollah, og viste til at den sjiamuslimske gruppen nå er å finne i regjeringen i Libanon.

? Vi har revurdert vår holdning, sa statssekretær Bill Rammell i det britiske utenriksdepartementet under en høring i parlamentet onsdag.

? Årsaken er den positive utviklingen i Libanon og dannelsen av en nasjonal samlingsregjering der Hizbollah deltar, sa han.

USA har i likhet med Storbritannia satt Hizbollah på sin liste over terroristorganisasjoner, og Duguid bekrefter at amerikanerne på forhånd var kjent med den britiske kursendingen.

Anonyme kilder i amerikansk UD bekrefter også at USA ser seg tjent med at britene nå etablerer kontakt med den libanesiske gruppen.

? Dersom de kan ha en positiv innflytelse på Hizbollah, så vil dette være en positiv faktor, sier en kilde.

? Vi håper på en bred tilnærming for å redusere spenningen i Midtøsten, legger kilden til. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere