RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USA avblåser «krigen mot terror»

Haag (NTB-Reuters): Obama-administrasjonen har droppet «krig mot terror» fra sitt vokabular, opplyser utenriksminister Hillary Clinton.

Formuleringen ble tatt i bruk av president Barack Obamas forgjenger George W. Bush, etter terrorangrepene mot USA 11. september 2001.

USAs invasjon av Afghanistan og Irak var ifølge Bush en del av USAs krig mot terror, og det samme var opprettelsen av den omstridte fangeleiren på Guantanamo-basen på Cuba.

Kritikerne mente at Bush med sin formulering la opp til utstrakt bruk av militærmakt mot høyst uklare fiender og viste til at han med sin «med oss, eller mot oss» holdning til omverdenen provoserte svært mange land, inkludert USAs allierte.

President Barack Obama er for lengst i ferd med å reversere Bushs politikk og tar avstand fra hans retoriske formulering «krig mot terror».

? Administrasjonen har sluttet å bruke frasen, og det sier vel det meste. Helt tydelig, sier utenriksminister Hillary Clinton.

Noe direktiv fra presidenten foreligger imidlertid ikke, understreker hun.

? Jeg har ikke hørt det benyttet. Jeg har ikke mottatt noe direktiv om å bruke eller ikke bruke det, men det blir ganske enkelt ikke benyttet, sier Clinton. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere