RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USA bekymret for tamilers situasjon på Sri Lanka

Colombo (NTB-AFP): Tusenvis av sivile tamiler som ble fordrevet under krigen på Sri Lanka for tre år siden, har nå blitt bosatt på nytt. Men USA mener forholdene de lever under, langt fra er gode nok.

- Mange personer som har vært fordrevet i lang tid, er fortsatt ikke i stand til å vende hjem eller få tilgang til grunnleggende tjenester fra Sri Lankas regjering, heter det i en uttalelse fra USAs ambassade.

Ambassaden mener at flyttingen av tamilene har foregått i all hast, og fremholder at mange er blitt sendt til områder der de verken har ordentlig tak over hodet, rent vann eller sanitæranlegg.

For snart en måned siden stengte srilankiske myndigheter de siste leirene for internt fordrevne. Menik Farm var en av dem. Her bodde det 300.000 tamiler i den siste fasen av krigen. Myndighetene har beskrevet leiren som et «velferdssenter», mens enkelte menneskerettighetsgrupper mener den fungerte som en interneringsleir.

Da Menik Farm stengte i september, ble de siste 1.186 tamilene flyttet til distriktet Mullaittivu nordøst på øya. Det var her det siste slaget mellom regjeringssoldater og Tamiltigrene ble utkjempet våren 2009. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere