RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USA bekymret over rapporter om Darfur-angrep

Washington (NTB-Reuters): USA er ekstremt bekymret over rapportene om at regjeringsstyrker har inneldet en ny offensiv mot opprørere i Darfur-regionen i Sudan.

FN frykter at hundrevis av sivile kan være drept i kamper mellom regjeringsstyrker og opprørere i Darfur den siste tiden. Mange sivile skal være drevet på flukt, og hjelpearbeidere er evakuert fra området.

- USA ber innstendig regjeringen i Sudan og opprørsgruppen SLA/AW om å avstå fra ytterligere bruk av vold og gi en delegasjon fra FN og Den afrikanske unionen (AU) adgang til Jebel Marra for å vurdere den humanitære situasjonen og gjenopprette stabiliteten, sier en talsmann for amerikansk UD, Philip Crowley.

En talsmann for regjeringshæren i Sudan benekter meldingene om en militæroffensiv på fjellplatået, men anklager opprørerne for å ha angrepet sivilbefolkningen i Jebel Marra.

Amerikansk UD fester ikke lit til dette, og viser til rapporter fra anonyme FN-tjenestemenn.

- Vi er ekstremt bekymret over rapportene om at regjeringsstyrker gjennomfører offensive operasjoner mot opprørernes stillinger i Jebel Marra-området i Darfur, noe som skal ha ført til betydelige sivile tap, sier Crowley. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere