RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USA ber Japan og Europa ta seg sammen

Sist oppdatert:
Den amerikanske finansministeren mener at de gjør hva som kreves for å korrigere den globale handelsubalansen. – Men Europa og Japan må gjøre sin del også, maner Snow. Les mer her
- Våre grep alene vil ikke være tilstrekelig for å korrigere globale ubalanser, sa den amerikanske finansminister John Snow i en tale det rådet for utenlandske forhold tirsdag.

Han mener at store ubalanser i den globale økonomien vil fortsette å vokse dersom USAs handelspartnere fortsetter å henge etter, melder Reuters.

Selv mener Snow at USA gjør sin del av jobben ved å takle budsjettunderskudd, men nå mener han det er maktpåliggende at Europa og Japan gjør sin del av jobben.

- Disse økonomiene må energisk fortsette å adpotere og implementere nødvendige strukturelle reformer for å skape en robust vekst, både til beste for egne innbyggere og for å bidra til å redusere ubalansene i den globale økonomien, sa Snow.

Han varslet samtidig at det kommende budsjettunderskuddet i USA som blir offentliggjort om noen uker vil bli langt lavere enn tidligere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere