RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USA beskyldes for industrispionasje i Danmark

København (NTB): Den amerikanske etterretningsorganisasjonen NSA har drevet industrispionasje i Danmark, ifølge Dansk Industri.

USA er under kraftig press etter avsløringer om NSAs overvåking i en rekke land. Rapportene kommer fra dokumenter lekket av spionsiktede Edward Snowden. Denne uken har meldinger om spionasje mot Mexicos presidenter og mot millioner av franskmenn vakte sterke diplomatiske reaksjoner.

Nå melder bransje organisasjonen Dansk Industri, der rundt 10.000 danske bedrifter er med, at NSA også har drevet industrispionasje mot danske bedrifter, skriver Politiken.

- Ja, for eksempel der amerikanske selskaper har vist interesse for salg av virksomheter i Danmark, sier Tom Togsverd, direktør for DIs avdeling overvåking av telekommunikasjon til avisen.

Han ønsker ikke navngi bedriftene som er rammet fordi det ikke er i deres interesse.

Utviklingen bekymrer DI og Togsverd, som mener det er «naivt å tro at NSA ikke har operert i Danmark, som i andre land». Ikke minst fordi man etter terrorangrepet i 2001 ga amerikanerne større adgang til å jakte på terrorister. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere