RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix/Montasje)

USA bistår i Martine-saken

Sist oppdatert:
USA samarbeider med flere land for å finne en løsning på Martine-saken.

Den jemenittiske rikmannssønnen Farouk Abdulhak (23) er etterlyst av Scotland Yard og Interpol for drapet på norske Martine Vik Magnussen (23).

Amerikanske myndigheter har engasjert seg i den innfløkte saken ettersom Farouk har både jemenittisk og amerikansk statsborgerskap.

Nylig fortalte utenriksminister Jonas Gahr Støre Nettavisen at den norske og britiske regjeringen ville kontakte USA fordi Farouk har amerikansk pass.

- Jobber videre med saken
Den amerikanske ambassaden i Oslo bekrefter overfor Nettavisen at amerikanerne bistår Norge og Storbritannia med å finne en løsning på saken.

- USA fortsetter å jobbe videre med våre samarbeidspartnere i Norge og Storbritannia for å søke etter rettferdighet i drapet på Martine Vik Magnussen, sier talsmann ved Den amerikanske ambassaden i Oslo, Tim Moore, til Nettavisen.

Videre påpeker USA at de samarbeider med flere land om å finne en rettslig løsning på saken.

- Vi samarbeider med de andre involverte landene når det gjelder de konsulære og rettslige spørsmålene i saken. Vi ønsker å forsikre familien til Magnussen og den norske allmennheten at vi er forpliktet til å søke etter rettferdighet i denne saken, sier Moore.

Møte med Storbritannia
Utenriksminister Jonas Gahr Støre hadde i slutten av forrige måned sitt første møte med den nye britiske utenriksminister William Hague. Støre ønsket å forsikre seg om at Hauge, som tiltrådte som utenriksminister tidligere i år, var orientert om Martine-saken.

- Våre regjeringer er enige om å holde tett kontakt og jobbe med nabolandene til Jemen om oppmerksomhet rundt denne saken, og at vi gjør en felles norskbritisk henvendelse i saken, samt ta kontakt med USA fordi denne personen har amerikansk pass, sa Støre til Nettavisen etter møtet.

Les også: - Vi er enige om å kontakte USA
Les også: Norske politikere vil presse Coca-Cola

Flyktet til Jemen
Martine Vik Magnussen (23) ble drept i London 14. mars 2008. Hun ble funnet i kjelleren i leilighetskomplekset der den drapsmistenkte Farouk Abdulhak (23) bodde.

Farouk flyktet fra London til Jemen kort tid etter at drapet, og Scotland Yard har etterlyst den jemenittiske statsborgeren for drapet. Farouk holder seg på det nåværende tidspunkt i skjul i den jemenittiske landsbyen Thabe, med god hjelp av sin styrtrike far Shaher Abdulhak.

Les også: - Her skjuler Farouk seg
Les også: - Planer om å rømme til Frankrike

Storbritannia har begjært ham utlevert fra Jemen, men jemenittiske myndigheter nekter å utlevere ham ettersom det ikke foreligger noen utleveringsavtale mellom de to landene.

Les mer om Farouks nye liv her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere