USA og internasjonale samarbeidspartnere har startet bombingen av Den islamske staten (IS) i Syria.

Pentagon-talsmann John Kirby opplyser i en melding på Twitter at IS-mål ble angrepet med bombefly og Tomahawk-raketter.

Angrepene pågår fortsatt, opplyste Kirby ved 03.30-tiden norsk tid natt til tirsdag.

- Arabiske land bomber

Det ble i de første meldingene fra Pentagon ikke opplyst hvilke andre land som deltok i bombingen sammen med USA. Men CNN melder at det er Jordan, De forente arabiske emirater og Saudi-Arabia som deltar i bombeangrepene. Ifølge TV-kanalen deltar ingen europeiske land i bombingen natt til tirsdag.

Bombingen kommer etter at president Barack Obama 10. september åpnet for at USA kom til å bombe IS-mål i Syria, og etter at USA har jobbet intenst med å sette sammen en koalisjon.

Bombingen fortsetter

Ifølge CNN kommer bombeangrepene i Syria til å fortsette i dagene fremover, men i mindre grad enn natt til tirsdag.

Det fleste av målene som ble bombet natt til tirsdag skal være bygninger i Raqqa, et av områdene der IS står sterkest, opplyser amerikanske tjenestemenn.

Ifølge The New York Times er også mål ved grensen til Irak bombet. En kilde opplyser til USA Today at over 20 mål er angrepet. Målene inkluderer våpenlagre, kommandosentraler, kaserner og bygninger der trening av IS-krigere foregår.

Bombekampanjen mot Syria er et veiskille i kampen mot Den islamske staten, og den er starten på en ny og mer risikabel militærstrategi, ifølge The New York Times. Siden 8. august har USA gjennomført 190 flyangrep mot IS i Irak, men dette er første gang mål i Syria blir angrepet.