RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USA er bekymret over al-Qaida-grupper i Syria

Washington (NTB-AFP): USA er dypt bekymret over den rolle militante islamister med bånd til terrornettverket al-Qaida spiller i opprøret i Syria.

En talsmann for Utenriksdepartementet i Washington bekrefter at man ser med økende bekymring på de militante islamistgruppene i Syria, blant dem Al-Nusra-fronten som USA ifølge tjenestemenn om få dager kommer til å sette på sin terrorliste.

- Selv om de utgjør en relativt liten del av opposisjonen mot Assad, vet vi at disse gruppene, al-Qaida og deres like, forsøker å utnytte den type klima som Assad har bidratt til det siste året, sier talsmannen Mark Toner.

Al-Nusra og andre lignende grupper legger ikke skjul på at de kjemper for en islamsk stat i Syria, og de avviser at landet skal styres av en regjering med utspring i de øvrige opposisjonsgruppene i landet.

- Vi har vært helt klare på at de ikke representerer det syriske folks vilje. Det er viktig at det syriske folk får en regjering som representerer deres ønsker og lengsler, sier Toner. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere