RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USA fikk ikke støtte for krig

Sist oppdatert:
Det blir fortsatt våpeninspeksjoner i Irak etter at USA ikke fikk overbevist et flertall i FNs sikkerhetsråd om at tiden er ute for Saddam Hussein
Det melder NTB.

Etter en maratondebatt sto fortsatt ti land på at våpeninspeksjonene skal fortsette.

– Vi er overbevist om at Saddam Hussein har masseødeleggelsesvåpen, men nå er tiden for å finne en diplomatisk løsning i ferd med å bli uttømt, sa USAs FN-ambassadør John Negroponte onsdag under et møte i Sikkerhetsrådet ifølge NTB.

Det blir nå møtet neste onsdag som blir neste milepæl i opptrsappingen mot Irak. Da skal USAs utenriksminister Colim Powell legge frem nye bevis for at Irak har masseødeleggelsesvåpen.

Russlands ambassadør Sergej Lavrov understreket i går at Powell må legge fram "sikre bevis", og at de må være heøt overbevisende. Han understreket samtidig at Russland ikke har endret mening, og at landet står like hardt i mot en krig.

Russland, Frankrike, Kina, Tyskland Mexico, Chile, Syria, Guinea, Kamerun og Pakistan mente inspektørene bør få mer tid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere