RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USA flytter marineinfanterister nærmere Libya

Sist oppdatert:
Sigonella (NTB-AFP): 200 soldater fra det amerikanske marineinfanteriet er flyttet fra Spania til Italia for å være raskt tilgjengelige hvis USAs diplomater i Libya skulle få problemer.

Soldatene er flyttet til den amerikanske marinebasen Sigonella i Italia, melder CNN. Forflytningen skjer som et før-var-tiltak etter det amerikanske raidet i Tripoli lørdag, der Al-Qaida-toppen Anas al-Liby ble hentet av amerikanske spesialsoldater. Aksjonen var samordnet av CIA, FBI og det amerikanske forsvaret.

Libya er preget av uro etter Muammar Gaddafis fall, og amerikanske myndigheter frykter reaksjoner i landet. I forrige uke angrep væpnede demonstranter Russlands ambassade i Tripoli.

- Justisminister Salah al-Marghani kalte inn USAs ambassadør mandag for å få svar på en rekke spørsmål om saken, heter det i en uttalelse fra Libyas utenriksdepartement, som ikke skal ha hatt noen kjennskap til aksjonen på forhånd.

Liby har i en årrekke vært ettersøkt for å ha planlagt angrepene på USAs ambassader i Kenya og Tanzania i 1998. Over 200 mennesker ble drept i angrepene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere