RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USA-forbruk over ventet

Sist oppdatert:
Det amerikanske private forbruket var noe over markedets forventninger i desember.
Klokken 14.30 ble statistikken over de private inntektene og forbruket presentert. Tallene viser utviklingen i desember.

På forhånd ventet markedet at inntektene ville stige med 0,4 prosent i desember mot måneden før, mens forbruket var ventet å øke med 0,7 prosent.

Fasiten for forbruket viste 0,9 prosent, mens inntektene endte som ventet på 0,4 prosent.

Samtidig viste rapporten mandag at forbruket for november ble revidert til fra 0,3 prosent til 0,5 prosent, mens inntektene i november ble revidert opp fra 0,3 til 0,4 prosent.

Dette er Private income/spending - USA

Husholdningens inntekter omfatter alle inntektskilder som husholdningene kan anvende til forbruk eller sparing, og baserer seg på en spørreundersøkelse foretatt av det amerikanske handelsdepartementet.

Lønn er den viktigste. Denne kilden vil man allerede ha et bilde av fra sysselsettingsrapporter. Andre inntektskilder er blant annet leieinntekter, renter, utbytte, sosialstøtte og trygd.

Husholdningenes inntekter er en indikator for etterspørselen, men man må også se på forbrukstallet. For psykologiske faktorer kan føre til at husholdningene begrenser forbruket selv om ikke inntektene faller.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere