RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Russland-baserte Kaspersky sier i en pressemelding at de er skuffet over direktivet og insisterer på at «de ikke har noen uetisk tilknytning eller assosiasjon til noen land, inkludert Russland. Illustrasjonfoto.
Russland-baserte Kaspersky sier i en pressemelding at de er skuffet over direktivet og insisterer på at «de ikke har noen uetisk tilknytning eller assosiasjon til noen land, inkludert Russland. Illustrasjonfoto. Foto: Thomas Winje Øijord (NTB scanpix)

USA forbyr bruk av programvarer fra firmaet Kaspersky

Sist oppdatert:
USA forbyr føderale kontorer å bruke programvarer fra datasikkerhetsfirmaet Kaspersky på grunn av mistanke om tilknytning til russisk spionvirksomhet.

Det skriver nyhetsbyrået AP.

Departementet for innenlands sikkerhet har sendt ut direktivet på bakgrunn av etterforskningen av de mulige forbindelsene mellom Russland og Trumps valgkamp.

Russland-baserte Kaspersky sier i en pressemelding at de er skuffet over direktivet og insisterer på at «de ikke har noen uetisk tilknytning eller assosiasjon til noen land, inkludert Russland».

Da flere dataangrep rammet store deler av verden i sommer, var Kaspersky blant datasikkerhetsfirmaene som spilte en viktig rolle i etterforskningen av virusene.

Kaspersky ble opprettet i 1997. Firmaet lager hovedsakelig programmer for antivirus og datasikkerhet.

Den amerikanske butikkjeden Best Buy opplyste onsdag at de avbryter den ti år lange avtalen med firmaet og stopper salget av Kasperskys programvarer.

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere