RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto Foto: Paul Chiasson (Pa Photos)

USA forbyr elektroniske gjenstander på flere fly

Sist oppdatert:
USA innfører et midlertidig forbud for passasjerer fra flere muslimske og afrikanske land mot å ha med elektroniske gjenstander i håndbagasjen.

Forbudet ble ifølge Associated Press (AP) meldt av Royal Jordanian Airlines og det offisielle nyhetsbyrået i Saudi-Arabia.

En embetsmann sier til AP at forbudet gjelder de ti forskjellige rutene til USA fra Kairo i Egypt, Amman i Jordan, Kuwait by i Kuwait, Casablanca i Marokko, Doha i Qatar, Riyadh og Jeddah i Saudi-Arabia, Istanbul i Tyrkia i tillegg til Abu Dhabi og Dubai i De forente arabiske emirater. Ifølge AP gjelder forbudet på ubestemt tid.

Les: Ny dommer setter foten ned for Trumps innreiseforbud

En annen embetsmann sier det vil gjelde ni flyplasser totalt og at de berørte flyselskapene skal få beskjed natt til onsdag amerikansk tid.

Flyselskapet Royal Jordanian sier mobiltelefoner og medisinsk utstyr er ekskludert fra forbudet, men alt annet må legges i innsjekket bagasje. Grunnlaget for forbudet er fortsatt uklart, men ifølge en av kildene har forbudet vært planlagt over flere uker.

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere