*Nettavisen* Nyheter.

USA fordømmer dødsdom mot amerikaner i Iran

Teheran (NTB-Reuters): Amerikanske myndigheter fordømmer dødsdommen mot amerikansk-iranske Amir Mirzai Hekmati, som i Iran er funnet skyldig i spionasje.

En domstol i Teheran fant mandag Hekmati skyldig i spionasje til fordel for USA, ifølge en rekke iranske medier.

- Hvis det stemmer, fordømmer vi en slik dom på det sterkeste. Og vi kommer til å samarbeide med våre partnere for å formidle vår fordømmelse til iranske myndigheter, sier talsmann for Det hvite hus, Tommy Vietor.

28 år gamle Hekmati ble dømt til døden for å ha samarbeidet med en fiendtlig stat, for medlemskap i CIA og for å ha forsøkt å involvere Iran i terrorisme, sa dommeren, ifølge nyhetsbyråene Fars og ISNA.

- Det iranske regimet har tradisjon for å rette falske anklager mot folk om at de er spioner, for å tvinge fram tilståelser og for å holde uskyldige amerikanere fengslet av politiske grunner, fortsetter Vietor.

Hekmati er født i Arizona i USA, men familien hans er av iransk opprinnelse. Han skal ha blitt pågrepet i desember etter angivelig å ha forsøkt å infiltrere den iranske etterretningstjenesten, mens han var i Iran for å besøke slektninger. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.