RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USA forsøkte å redde Foley i sommer

Frilansjournalist James Foley ble forsøkt reddet i en amerikansk tidligere i sommer. Her ses Foley på jobb i Aleppo i Syria november 2012.
Frilansjournalist James Foley ble forsøkt reddet i en amerikansk tidligere i sommer. Her ses Foley på jobb i Aleppo i Syria november 2012. Foto: Nicole Tung (Afp)
Sist oppdatert:
USA gjorde i sommer et forgjeves forsøk på å redde den amerikanske journalisten James Foley og andre amerikanske gisler i en hemmelig operasjon i Syria.

Dagen etter at Den islamske staten IS publiserte en video som viste hvordan de halshogde Foley, fortalte Pentagon om en «komplisert operasjon» der flere titall amerikanske spesialsoldater ble sendt inn i et avsidesliggende område i Syria der de trodde gislene kunne befinne seg.

Men da fallskjermsoldatene kom til stedet, fant de ikke gislene. Pentagon sier det oppsto skuddveksling med militante islamister, og at én amerikansk soldat ble lettere såret da et av helikoptrene ble beskutt. Mange IS-krigere ble drept.

Selv om alle medlemmer av teamet ble hentet tilbake i god behold, sier en talsmann for Pentagon at operasjonen ikke var vellykket fordi de ikke fant gislene.

– Vi hadde selvfølgelig ønsket at dette hadde lykkes, sier han.

Han ville ikke si akkurat når operasjonen fant sted, bare at det var i sommer. Han ville heller ikke si hvor, annet enn at om operasjonen hadde funnet sted nær et tett befolket område, ville den vært kjent tidligere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere