RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USA forsyner syriske krigere med ammunisjon

USA har bidratt med ammunisjon til syriske opprørsstyrker i forkant av et forsøk på å gjenerobre byen al-Shadadi fra ekstremistgruppa IS.

Det opplyser amerikanske tjenestemenn til nyhetsbyrået Reuters. Al-Shadadi blir logistikkmessig regnet som en viktig by for IS, og det er ventet harde kamper mot de militante islamistene.

Ammunisjonen er blitt sendt til Syria i løpet av de siste dagene og skal brukes av arabiske syrere som kriger nordøst i landet. Det er angivelig den tredje forsyningen av krigsmateriell fra USA siden oktober.

De arabiske syrerne er allierte av kurdiske krigere, og forsendelsene faller neppe i god jord hos Tyrkia, som er sterk motstander av enhver operasjon som kan styrke de militante kurderne.

Både kurderne og de arabiske syrerne er medlemmer av opprørskoalisjonen Syrias demokratiske styrker (SDF), som støttes av USA og har som mål å gjenerobre land fra IS og redusere ekstremistgruppas slagkraft. Alliansen har vist seg som den mest effektive mot IS på bakkenivå.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere