RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USA: Ledende indikatorer som ventet

Sist oppdatert:
De ledende indikatorer i USA viste som ventet en svak økning i juni og signaliserer bedring i den amerikanske økonomien i andre halvår 2003
Indeksen over ledende indikatorene, som favner om de viktigste nøkkeltallene i den amerikanske økonomien, økte med 0,1 prosent i juni, melder organisasjonen Conference Board. Ifølge Briefing.com ventet markedet i snitt en oppgang på 0,1 prosent.

I mai ble oppgangen revidert til 1,1 prosent fra opprinnelig rapporterte pluss 1,0 prosent, og indeksen stiger for tredje måned på rad i juni.

- Dette antyder at indeksens flate trend det siste året er over, men det vil trenge ytterligere måneder med vekst for å kunne fastslå om en stigende trend er etablert, uttalte Conference Board i forbindelse med offentliggjøringen av tallene.

Fire av ti indikatorer steg i juni, mens fire falt og to var uendret.

De ledende indikatorene er en samling av 10 økonomiske nøkkeltall som er sammensatt for å skulle kunne forutsi den økonomiske utviklingen seks til ni måneder forut i tid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere