*Nettavisen* Nyheter.

USA lover støtte til Mellom-Amerika mot narko

Tegucigalpa (NTB-AFP-DPA): Visepresident Joe Biden lover Mellom-Amerikas presidenter millioner i støtte til kampen mot narkotikakartellene.

I et møte med alle seks mellomamerikanske presidenter i Honduras' hovedstad Tegucigalpa tirsdag sa han at Obama-administrasjonen har bedt Kongressen bevilge 107 millioner dollar til kampen mot narko neste år.

- Ingen land kan vinne kampen mot transnasjonal kriminalitet alene, sa han og understreket behovet for delt ansvar for å bekjempe kartellene. Han lovte å fortsette kampen mot forbruket i USA, verdens største forbruker av narkotika.

Men han nevnte ikke et forslag fra Guatemalas nye president Otto Pérez Molina om å legalisere narkotika som har utløst en het debatt i Mexico og Mellom-Amerika. Biden har tidligere gjort det klart at USA er imot forslaget.

Også regjeringene i Panama, El Salvador og Honduras har avvist forslaget, mens Costa Rica og Nicaragua er åpne for å diskutere det.

Både Mexico og landene i Mellom-Amerika er hardt rammet av flommen av narkotika som enorme karteller med sete i Mexico har kontrollen over. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.