RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USA med atomadvarsel til Iran

Wien (NTB-Reuters-AFP): Iran risikerer enda sterkere internasjonal isolasjon hvis det ikke viser vilje til å endre sin atompolitikk, advarer USA. Amerikanerne kan være i ferd med å miste tålmodigheten med iranerne.

USAs ambassadør til Det internasjonale atomenergibyrået IAEA Joseph Macmanus sa på et møte i IAEAs styre i Wien onsdag at byrået kan bli nødt til å endre kurs. Etter ni runder med resultatløse forhandlinger må noe skje, framholdt han.

- Vi er dypt bekymret over at Iran ser ut til å være fast bestemt på å fortsette villede sine samtalepartnere og forsinke forhandlingsprosessen, sa Macmanus. Han spådde at IAEA vil skjerpe sin holdning i månedene som kommer.

Iranske talsmenn har den siste tiden antydet at det har vært en viss bevegelse i forhandlingene. Men IAEA-sjef Yukiya Amano avviste mandag dette, og sa at han «ikke kjenner til noen framgang».

USA og andre vestlige land tror Iran forsøker å skaffe seg kjernefysiske våpen. Den iranske regjeringen avviser dette, og sier at dens atomprogram bare sikter mot bygging av kjernekraftverk som skal forsyne landet med strøm. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere