*Nettavisen* Nyheter.

USA med kvinnelig president

Fantasien kopierer ofte virkeligheten, men denne gangen er kanskje fantasien først ute. Møt USAs kvinnelige president.

Når ABC nå skal lansere sin nye TV-serie «Commander In Chief» er ikke presidenten en gråhåret middelaldrende mann med tvilsomme karakterer fra skolen, men en kvinne.

Den nå 49 år gamle Geena Davis hadde sin første rolle i «Tootsie» med Dustin Hoffmann, men det store gjennombruddet kom med Beetle Juice i 1988. Verdenskjent ble hun for sin rolle i «Thelma & Louise.» De siste seks årene har hun spilt i Stuart Little-filmene (3 stykker) i tillegg til sitt eget TV-show: «The Geena Davis Show.» Nå er hun altså president i USA i en ny TV-serie som har premiere i USA denne høsten. I serien møter man også Donald Sutherland og Peter Coyote.

Geena er en av de høyeste kvinnelige skuespillerne i Hollywood med sine 1,83 cm over bakken. Hun har tidligere vært spydkaster og prøvde i 1999 å kvalifisere seg til OL (hun kom på 24.plass av 28). Som ung var hun utvekslingsstudent i Sverige og etter tiden der lærte hun svensk. I tillegg til å være høy er Geena Davis ikke akkurat det dummeste brødet hos bakeren, hun er med i Mensa og er regnet som en av de smarteste amerikanske skuespillerne. Geena har vært gift fire ganger, med blant annet Jeff Goldblum og Renny Harlin.

TV-kanalen som promoterer hennes nye show har også brukt utradisjonelle metoder for å promotere showet. Flere tusen dollarsedler er distribuert hvor ansiktet til Geena Davis har erstattet det vanlige, ansiktet til George Washington.

Så på TV har USA nå fått en smart, kvinnelig president....

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag