Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USA med reiseråd til alle borgere på utenlandsreise

Trusler fra IS, al-Qaida, Boko Haram og andre terroristgrupper gjør at USA har utstedt reiseråd til alle amerikanere som drar utenlands.
Trusler fra IS, al-Qaida, Boko Haram og andre terroristgrupper gjør at USA har utstedt reiseråd til alle amerikanere som drar utenlands. Foto: Kjetil A. Berg (NA Bilder)
På grunn av økt terrorfare oppfordrer amerikanske myndigheter alle sine borgere til å være på ekstra på vakt når de reiser utenlands.

– Den informasjonen vi har for øyeblikket peker mot at IS, al-Qaida, Boko Haram og andre terroristgrupper planlegger angrep i flere områder. Ekstremister går etter store sportsbegivenheter, teatre, markeder og luftfart, skriver USAs utenriksdepartement på sine nettsider.

Videre heter det at det vil være fortsatt fare for angrep ettersom IS-medlemmer vender tilbake etter opphold i Irak eller Syria. I tillegg pekes det på at enkeltpersoner som sympatiserer med ekstremistgrupper, kan gjennomføre angrep på egen hånd.

Amerikanske borgere bes være spesielt oppmerksomme på offentlige plasser og når de bruker transportmidler, særlig i forbindelse med høytidsdager og arrangementer,

Reiserådet som nå er utstedt, gjelder til 24. februar, opplyser utenriksdepartementet.

Her hjemme har UD for øyeblikket utstedt reiseråd for nordmenn til totalt 46 land. Se dem her.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!