*Nettavisen* Nyheter.

USA med skarp kritikk av de militære i Egypt

Kairo (NTB-Reuters): USA ber hæren i Egypt avstå fra politisk motiverte arrestasjoner og oppfordrer dem til å innlede dialog med Det muslimske brorskap.

Hundrevis av medlemmer av Brorskapet er pågrepet siden hæren grep makten i Egypt 3. juli, blant dem landets første demokratisk valgte president Mohamed Mursi.

USAs viseutenriksminister William Burns advarte de militære i landet mot politisk motiverte arrestasjoner da han mandag møtte den mektige hærsjefen, Abdel Fattah al-Sisi, i Kairo.

- Hvordan er det mulig å sikre dialog og deltakelse når representantene fra noen av de største partiene i Egypt blir pågrepet eller ekskludert, lød budskapet fra Burns.

- Det viktigste nå må være å få slutt på volden og oppmuntringen til voldsbruk, forhindre hevnaksjoner og innlede en seriøs og grundig dialog der alle sider og politiske partier er med, sa Burns.

Amerikanske myndigheter nekter å bruke ordet kupp om de militæres maktovertakelse i Egypt, da det automatisk vil medføre full frys i utbetalingene av de drøyt 9 milliarder kronene USA årlig gir i militærhjelp og økonomiske bistand til landet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.