RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USA mener Assad-regimet utførte gassangrepet

Sist oppdatert:
Washington (NTB-Reuters): USA og deres alliertes etterretningstjenester har foreløpig kommet fram til at Syrias regjeringsstyrker brukte kjemiske våpen i angrepet utenfor Damaskus.

De vurderer det også slik at regjeringsstyrkene hadde fått godkjent angrepet fra president Bashar al-Assads regjering, sier sikkerhetskilder i USA og Storbritannia til nyhetsbyrået Reuters.

Kildene, som ønsker å være anonyme, påpeker at disse vurderingene kun er foreløpige og at de på dette tidspunktet fortsatt ikke har håndfaste bevis i saken. Det kan ta både dager og uker å finne slike bevis, mener de.

Amerikansk etterretning har siden onsdag jobbet med å finne bevis på hva som skjedde da det ble meldt om hundrevis av døde i et gassangrep i Syria natt til onsdag.

President Barack Obama uttalte tidligere fredag at han er alvorlig bekymret etter gassangrepet, men samtidig har han svært lite lyst til at USA skal involvere seg i krigen.

Et høytstående medlem i den syriske opprørskoalisjonen, Badr Jamous, sa fredag at de har smuglet prøver fra stedet der gassangrepet skjedde ut av Syria, slik at de kan testes av eksperter. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere