RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USA mener jordansk fly ikke ble skutt ned av IS

Den jordanske hæren bekrefter at en av deres piloter er tatt til fange av IS etter at flystyrten. IS har publisert bilder på sosiale medier som skal vise flygeren (i hvitt) i fangenskap etter at flyet hans styrtet i området rundt byen Raqqa.
Den jordanske hæren bekrefter at en av deres piloter er tatt til fange av IS etter at flystyrten. IS har publisert bilder på sosiale medier som skal vise flygeren (i hvitt) i fangenskap etter at flyet hans styrtet i området rundt byen Raqqa. Foto: Uncredited
Sist oppdatert:
USA avviser at det var IS som skjøt ned et jordansk fly i Syria onsdag.

– Bevisene tyder klart på at flyet ikke ble skutt ned av terroristorganisasjonen slik den hevder, heter det i en uttalelse fra det amerikanske militæret. Uttalelsen sier ingenting om årsaken til styrten, men bekreftet at en jordansk flyger hadde blitt tatt til fange av Den islamske stat (IS).

IS har publisert bilder på sosiale medier som skal vise flygeren, Mu'ath Safi Yousef al-Kaseasbeh, i fangenskap etter at flyet hans styrtet i området rundt byen Raqqa. Familien hans har bekreftet at det er han som er avbildet sammen med IS-krigerne.

– Vi fordømmer på det sterkeste at ISIL har tatt flygeren til fange. Vi jobber for å få ham trygt tilbake, sa general Lloyd Austin, som er sjef for US Central Command, som samordner flyangrepene på Irak og Syria.

Jordan tilhører gruppen av USAs allierte som er med i koalisjonen som har utført luftangrep mot IS i Irak og Syria siden september. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere