Gå til sidens hovedinnhold

USA nektes å beskytte egne ambassader

Sana (NTB-AFP-Reuters): Jemenittiske og sudanske myndigheter nekter USA å sende styrker for å beskytte egne ambassader mot ytterligere angrep.

Talsmann for det amerikanske forsvarsdepartementet George Little sa fredag at USA har sendt en marineenhet til Sana - men der får den ikke være, ifølge myndighetene i landet.

I en uttalelse avviser Jemens nasjonalforsamling «enhver form for utenlandsk tilstedeværelse». Det er opp til landet selv å sørge for sikkerheten ved utenlandske ambassader.

Også myndighetene i Khartoum har avvist en amerikansk marineenhet.

- Sudan klarer å beskytte diplomatiske representasjoner i Khartoum og staten er forpliktet til å beskytte dets gjester i den diplomatiske korpset, sier den sudanske utenriksministeren Ali Ahmed Karti.

Jemenittiske sikkerhetsstyrker brukte tåregass og vannkanoner for å spre den store folkemengden som protesterte mot den omstridte Muhammed-filmen «Innocence of Muslims» etter fredagsbønnen. Amerikanske og europeiske utenriksstasjoner er blitt stormet og angrepet av demonstranter i flere land i Nord-Afrika og Midtøsten den siste uka. Det verste angrepet skjedde tirsdag kveld i byen Benghazi øst i Libya, hvor USAs ambassadør Christopher Stevens og tre andre diplomater ble drept. (©NTB) (©NTB)

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter