RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USA nest høyeste handelsunderskudd noensinne

Sist oppdatert:
Den amerikanske økonomien fortsetter å slite med et økende handelsunderskudd, som i august havnet på det nest høyeste nivået noensinne
Det er økning i oljeprisen som er den største bidragsyteren til det stadig høyere amerikanske handelsunderskuddet. I tillegg fortsetter handelsunderskuddet mot Kina å øke i sterkt tempo i det mer og mer forbruksvarer importeres fra verdens vekstmaskin nummer en.

Ifølge tall fra det amerikanske handelsdepartementet økte handelsunderskuddet i august til 54 milliarder dollar, som er en økning på hele 6,9 prosent fra julis 50,5 milliarder dollar. Det var ventet at handelsunderskuddet skulle havne på 52 milliarder i august ifølge estimater.

Årsaken var en økning i importen på 2,5 prosent, mens eksporten kun økte med 0,1 prosent.

På årsbasis er handelsunderskuddet nå på 590 milliarder dollar, som er voldsomme 19 prosent over samme periode i fjor, som var forrige rekord.

USA importert i august varer og tjenester for 150,1 milliarder dollar, hvor blant annet petroleumsimporten økte med 12,2 prosent i forhold til juli.

Eksporten var på 96 millioner dollar i august.

Det store handelsunderskuddet er et viktig tema i den pågående presidentvalgkampen, og blir ikke mindre viktig etter dagens tall.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere