RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USA og Frankrike oppfordrer til større global miljøinnsats

Washington (NTB-AFP): USAs president Barack Obama og Frankrikes president François Hollande oppfordrer flere land til å forplikte seg til å jobbe mer ambisiøst mot klimaendringer.

I en kronikk på trykk i Washington Post og Le Monde mandag ber Obama og Hollande om støtte «i jakten på en ambisiøs og omfattende internasjonal avtale» for å redusere utslipp av drivhusgasser gjennom konkrete tiltak. Den neste klimakonferansen vil finne sted i Paris i 2015.

Presidentene påpeker i kronikken at USA og Frankrike fra før av samarbeider om en rekke internasjonale spørsmål, eksempelvis krigen i Syria, Irans atomprogram og sikkerhetssituasjonen i Afrika, og har et godt forhold. Båndene mellom de to landene er betydelig tettere enn i 2003 da Frankrike nektet å støtte den USA-ledede innovasjonen av Irak under president George W. Bush.

Mandag reiser den franske presidenten på statsbesøk til USA.

- Vennskapet vårt strekker seg mer enn 200 år tilbake i tid. Vårt gode og utdypende partnerskap vil være en god modell for internasjonalt samarbeid. Transnasjonale utfordringer kan ikke møtes av en nasjon alene. Flere nasjoner må tre fram og dele byrden og kosten av lederskapet, mener presidentene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere