USA og Frankrike vil opprettholde Iran-sanksjoner

Washington (NTB-Ritzau): Barack Obama og François Hollande mener sanksjonene mot Iran er eneste måte å muliggjøre en permanent atomavtale med landet på. Tirsdag gjestet Hollande Det hvite hus.

11.02.14 21:48

- President Hollande og jeg er enige om å opprettholde de eksisterende sanksjonene, selv om vi mener at nye sanksjoner kan sette de videre forhandlingene i fare, sa Obama på en pressekonferanse i Washington.

USA har hatt sanksjoner mot Iran siden 1979, som er spesielt rettet mot finanssektoren. Også EU og FN har vedtatt egne sanksjoner.

I november i fjor gikk Iran med på å skrinlegge deler av atomprogrammet i bytte mot at Vesten gjør noen lettelser i sine sanksjoner. Avtalen er midlertidig og trådte i kraft i januar.

I tillegg til Irans atomprogram diskuterte de to presidentene blant annet klimaendringer, internasjonal handel, terrorbekjempelse og Syria-krigen under møtet i den amerikanske hovedstaden.

- Flere nasjoner må ta lederansvar, og det skal USA og Frankrike gjøre sammen, sa president Obama da møtet ble innledet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag