RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USA og Frankrike vil opprettholde Iran-sanksjoner

Sist oppdatert:
Washington (NTB-Ritzau): Barack Obama og François Hollande mener sanksjonene mot Iran er eneste måte å muliggjøre en permanent atomavtale med landet på. Tirsdag gjestet Hollande Det hvite hus.

- President Hollande og jeg er enige om å opprettholde de eksisterende sanksjonene, selv om vi mener at nye sanksjoner kan sette de videre forhandlingene i fare, sa Obama på en pressekonferanse i Washington.

USA har hatt sanksjoner mot Iran siden 1979, som er spesielt rettet mot finanssektoren. Også EU og FN har vedtatt egne sanksjoner.

I november i fjor gikk Iran med på å skrinlegge deler av atomprogrammet i bytte mot at Vesten gjør noen lettelser i sine sanksjoner. Avtalen er midlertidig og trådte i kraft i januar.

I tillegg til Irans atomprogram diskuterte de to presidentene blant annet klimaendringer, internasjonal handel, terrorbekjempelse og Syria-krigen under møtet i den amerikanske hovedstaden.

- Flere nasjoner må ta lederansvar, og det skal USA og Frankrike gjøre sammen, sa president Obama da møtet ble innledet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere