RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USA og Israel fratatt stemmerett i UNESCO

USA og Israel har mistet stemmeretten i UNESCO etter å ha latt være å betale sitt bidrag til organisasjonen. Det har de gjort i protest mot at Palestina har blitt UNESCO-medlem.

– Verken USA eller Israel har lagt fram den nødvendige dokumentasjon i dag for å unngå å miste stemmeretten, sier en kilde i FNs organisasjon for kultur og vitenskap fredag.

Begge landene stanset innbetalingen av sine bidrag til FN-organisasjonen etter at Palestina ble tatt opp som medlem i 2011. Det har ført til store budsjettproblemer for UNESCO, og flere hundre ansatte står i fare for å miste jobbene sine.

Organisasjonen hadde gitt USA og Israel frist til fredag ettermiddag med å betale det de skylder eller automatisk miste stemmeretten.

USAs bidrag har utgjort 22 prosent av UNESCOs samlede budsjett. På grunn av de manglende innbetalingene, har budsjettet blitt redusert fra 653 millioner dollar til 507 millioner dollar. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere