*Nettavisen* Nyheter.

USA og Tyrkia lover samarbeid mot IS

USAs visepresident Joe Biden og Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan lover å styrke samarbeidet mot Den islamske staten (IS).

Tyrkia er offisielt med i den amerikanskledede internasjonale koalisjonen mot den radikale islamistgruppen, men landets rolle har ennå ikke blitt klart definert – to måneder etter at koalisjonen ble dannet.

Washington har vært skuffet over tyrkernes begrensede deltakelse, og Biden og Erdogan hadde lørdag møter for å avklare Tyrkias rolle i kampen. Det som skulle være samtaler over lunsj, utviklet seg til å bli et møte på nesten fire timer.

Tyrkia er bestemt på å samarbeide tettere med USA, og partene diskuterte også Syrias fremtid, opplyste Erdogan og Biden etter møtet.

Biden havnet i hardt vær etter en tale på Harvard University tidligere i høst da han uttalte at Tyrkia hadde lagt til rette for IS' økende aktivitet ved å tillate utenlandske fly over den tyrkiske grensen og inn til Syria.

Visepresidenten beklaget senere uttalelsene. Han er den amerikaneren med høyest rang som besøker Tyrkia etter at Erdogan vant presidentvalget i Tyrkia i august.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.