RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USA og Tyskland ber Egypt sette fri Mursi

Sist oppdatert:
Berlin (NTB-Reuters): USA støtter Tysklands anmodning til egyptiske myndigheter om å løslate den avsatte presidenten Mohamed Mursi.

- Alle former for politisk forfølgelse vil være ytterst ødeleggende for Egypts framtid, sa en talsmann for Tysklands utenriksminister Guido Westerwelle på en pressekonferanse i Berlin fredag.

- Vi ber om at det blir gjort slutt på restriksjonene mot Mursi. Vi oppfordrer alle politiske myndigheter til å avstå fra all voldsbruk og trusler om voldsbruk, tilføyde talsmannen.

USA har unnlatt å svare på spørsmål rundt forfølgelsen av Mursi siden hæren avsatte den folkevalgte presidenten forrige uke. Fredag svarer utenriksdepartementets talskvinne Jen Psaki bekreftende på spørsmål om hvorvidt USA er enig med Tysklands oppfordring. Hun bekrefter samtidig at USAs ambassadør til Egypt har møtt landets midlertidige president, som ble utpekt av hæren etter kuppet.

Tyskland ønsker at en politisk nøytral internasjonal organisasjon får adgang til Mursi slik at de kan snakke med ham om hans situasjon. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere