RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USA: Overvåking har forhindret 50 angrep

Sist oppdatert:
Washington (NTB-AFP): Takket være kontroversiell overvåking utført av NSA har blant annet et angrep på børsen i New York blitt avverget, ifølge FBI.

I en høring i Representantens hus om NSAs overvåking, opplyste FBIs visedirektør, Sean Joyce, at overvåkingen har forhindret mer enn 50 potensielle terrorangrep verden over. Ett av disse angrepene skulle skje mot børsen på Wall Street.

Ifølge Joyce ble angrepet unngått fordi agenter ved å overvåke en kjent ekstremist i Jemen i en tidlig fase «var i stand til å avsløre en plan om å bombe børsen i New York».

Den amerikanske etterretningsorganisasjonen NSA er i hardt vær som følge av avsløringer fra avhopperen Edward Snowden. NSA forsøker nå å møte kritikken ved å legge fram detaljer om dusinvis av terroraksjoner som NSA hevder den massive overvåkingen har bidratt til å avsløre.

Snowden har blant annet avslørt hvordan NSA gjennom sitt etterretningsprogram PRISM har drevet omfattende overvåking av millioner av mennesker, blant annet ved at de har fått tilgang til dataservere hos Facebook, Google, Microsoft og Apple.

NSA-sjef Keith Alexander orienterte mandag lederen i Senatets etterretningskomité, Dianne Feinstein, om planen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere