RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USA på tå hev etter IS-trusler mot 100 navngitte soldater

Trusselen kom fra en gruppe som kaller seg Islamic State Hacking Division.
Trusselen kom fra en gruppe som kaller seg Islamic State Hacking Division. Foto: Uncredited
Sist oppdatert:
Forsvaret i USA oppfordrer til årvåkenhet etter at Den islamske staten (IS) har publisert trusler mot 100 navngitte soldater på nettet.

Trusselen kom fra en gruppe som kaller seg Islamic State Hacking Division. Gruppen la ut en liste med navn, bilder, adresser og militær rang til 100 personer i det amerikanske forsvaret, fulgt av en oppfordring til sympatisører i USA om å drepe personene på lista.

LES OGSÅ: IS ber sympatisører i USA drepe 100 navngitte personer

Søndag sier marinekorpset i det amerikanske forsvaret at de er på vakt.

– Årvåkenhet og beskyttelse av våre styrker forblir en prioritet for befal og deres personell, sier oberstløytnant John Caldwell og legger til at trusselen fortsatt er «ubekreftet».

Amerikanske soldater som har deltatt i militæroperasjoner mot IS, er blant de navngitte på lista som nylig ble publisert på internett.

IS' hackergruppe hevder at all informasjonen har blitt innhentet gjennom datainnbrudd i offentlige servere, databaser og eposter. Forsvaret oppfordrer nå soldater til å passe på sporene de legger igjen på internett samt å sjekke egne personverninnstillinger.

LES OGSÅ: Norsk IS-kriger drept

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere