RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USA sender ambassadør til Myanmar

Washington (NTB-AFP): USA vil belønne de nyeste reformtiltakene i Myanmar ved å gjenopprette fulle diplomatiske forbindelser.

Løslatelsen torsdag av over 650 fanger, hvorav minst 300 var politiske fanger, og fredsavtalen med Karen-geriljaen satte ny fart i den overraskende positive reformprosessen de militære satte i gang i fjor.

President Barack Obama sier at flimmer av reform lyser klarere etter løslatelsen av fangene, blant dem dissidenter, journalister og studentledere fra opprøret i 1988. Han understreket imidlertid at mye fortsatt må gjøres.

Obama-administrasjonen har nøye samordnet sin linje overfor Myanmar med opposisjonslederen Aung San Suu Kyi og hennes allierte. De gjør det klart at mye mer må iverksettes før det blir aktuelt å oppheve alle de internasjonale sanksjonene.

Fredag sa utenriksminister Hillary Clinton at utenriksdepartementet nå innleder den lange prosessen med å oppgradere de diplomatiske forbindelsene og utnevne en ambassadør.

De militære overlot i fjor makten til en sivil regjering, som riktignok har en tidligere general som leder og som de militære fortsatt har stor innflytelse over. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere