Gå til sidens hovedinnhold

USA setter også alle Boeing 737 Max-fly på bakken

Nå anbefaler også Boeing at alle Max-8 fly over hele verden settes på bakken.

LOS ANGELES (Nettavisen): USA følger eksempelet til over 40 andre andre land når de nå setter alle Boeing 737 Max 8 og 9 på bakken.

USA var blant svært få land der flytypen var i bruk som ikke hadde satt inn tiltak etter flyulykken i Etiopia før onsdagens nyhet. Boeings flytype var også involvert i en krasj i oktober i fjor.

USAS avgjørelse støttes av Boeing, som i en uttalelse anbefaler at den globale flyflåten av Boeing 737 Max 8 skal settes på bakken.

Les også

Ti nye Norwegian-kanselleringer på torsdag

I en uttalelse onsdag understreker selskapet at det fortsatt har full tillit til at det er trygt å bruke modellen. Selskapet beskriver deres beslutningen som et utslag av stor grad av forsiktighet.

- Riktig å gjøre

Amerikanske luftfartsmyndigheter hadde tidligere ment at faktagrunnlaget så langt ikke ga grunn til å ta flytypen ut av trafikk, men nå har altså landet snudd.

Les også

Piloter meldte om problemer med to amerikanske 737 MAX 8-fly

- Vi følte dette var en beslutning som var riktig å ta. Vi måtte ikke gjøre det, men vi følte det var riktig, sa president Donald Trump til pressen like etter nyheten ble offentliggjort.

Flightradar24 har lagt ut denne oversikten over hvor mange 737 Max-fly som var i lufta da nyheten kom:

Trumps ordre kom få timer etter at Canada onsdag stengte luftrommet for 737 Max 8-fly og begrunnet beslutningen med ny informasjon.

Den nye informasjonen stammer fra satellitter og viser en mulig, men ikke bekreftet likhet mellom to flyulykker med Max 8, ifølge Canadas transportminister Marc Garneau.

Kjos sier unnskyld

I Europa har Norge og resten av medlemslandene i den europeiske luftfartsmyndigheten EASA har stengt luftrommet for alle fly av typen Boeing 737 MAX 8 og MAX 9.

Les også

Norge og Europa stenger luftrommet for Boeing 737 Max 8 - rammer tusenvis av norske passasjerer

Flyselskapet Norwegian har satset på flytypen, og satt først ikke flyene på bakken. Senere gjorde selskapet helomvending.

19 Norwegian-avganger i, til og fra Norge ble innstilt onsdag fordi Boeing 737 MAX 8-flyene er satt på bakken.

– Først og fremst vil jeg be om unnskylding til kundene som er rammet av at våre MAX-fly er satt på bakken. Kundene er selvsagt vår hovedprioritet nå. Kollegene våre i Norwegian har jobbet hele natten for å finne en løsning for passasjerene som er påvirket. Takket være det, får vi tatt hånd om passasjerene, sier konsernsjef Kjos i en video på Twitter.

Kommentarer til denne saken