USA sier de har klare bevis om kjemisk våpenbruk

Washington/Oslo (NTB-Lars Akerhaug): USA sier at de har klare bevis for at det syriske regimet brukte kjemiske våpen utenfor Damaskus 21. august.

30.08.13 19:54

Amerikanske myndigheter har informasjon om at 1.429 personer ble drept i et kjemisk våpenangrep 21. august utenfor hovedstaden Damaskus i Syria, opplyste USAs utenriksminister John Kerry fredag kveld, norsk tid.

Kerry sa at USA har klare beviser på at saringass ble brukt og at en høytstående representant for regimet har bekreftet at kjemiske våpen ble brukt. Han understreket også at syriske myndigheter har brukt kjemiske våpen i mindre skala flere ganger tidligere og kalte angrepet i forrige uke en «forbrytelse mot menneskeheten».

- Funnene er like klare som overbevisende. Ta ikke mitt ord for det. Les selv, bevisene fra tusenvis av kilder. Dette er bevis som allerede er tilgjengelig. Og se konklusjonen fra vår etterretning, sa Kerry.

Han understreket også at etterretningen ikke vil gjenta feilene fra før krigen mot Irak, og at man derfor nå gjør tilgjengelig hva som er grunnlaget for etterretningstjenestenes konklusjoner. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.