RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USA sikter to menn for terrorfinansiering

Miami (NTB-Reuters): En domstol i Miami har siktet to menn for å ha sendt penger til grupper som er å finne på USAs liste over terroristorganisasjoner, blant dem al-Nusra-fronten i Syria.

30 år gamle Gufran Ahmed Kauser Mohammed, som er amerikansk statsborger av indisk opphav, og 25 år gamle Mohamed Hussein Said som er kenyansk statsborger, ble pågrepet i Saudi-Arabia og utlevert til USA i forrige uke.

Ifølge siktelsen har de to overført drøyt 565.000 kroner til al-Nusra-fronten i Syria, og til al-Shabaab i Somalia. Begge disse gruppene har bånd til al-Qaida og er å finne på USAs liste over terroristorganisasjoner.

- Det foreligger overveldende beviser for at begge de siktede har samlet inn penger til terroristorganisasjoner i utlandet, sier statsadvokat Ricardo Del Toro.

Ifølge Del Toro har en agent fra FBI vært tett på Mohammed de siste to årene. Agenten har utgitt seg for å ha sittet i amerikansk fangenskap på grunn av sin tilknytning til al-Qaida.

- Pengene som ble overført skulle benyttes av Said til å sende kampvillige menn fra Afrika til Syria, sier Del Toro. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere