RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USA skjerper sanksjonene mot Honduras

Washington (NTB-AP-Reuters): USA øker presset mot kuppregimet i Honduras ved å begrense utstedelsen av visa på ambassaden i Tegucigalpa.

Fra onsdag skal det kun utstedes visa til potensielle immigranter og i nødstilfeller, mens utstedelse av andre visa, for eksempel for turistreiser, blir suspendert på ubestemt tid, opplyste utenriksdepartementet tirsdag.

Kuppregimet har ikke latt seg presse til å gjeninnsette den avsatte presidenten Manuel Zelaya, til tross for at kuppet er fordømt av alle land i Amerika, fra Venezuela til USA, og av FN, EU og resten av verden.

I en erklæring fra talsmann Ian Kelly i utenriksdepartementet heter det at USA anser kompromissforslaget til Costa Rica for å være den beste løsningen på krisen i landet. Den innebærer at Zelaya gjeninnsettes fram til valget senere i år.

Sju utenriksministre i en delegasjon fra Organisasjonen av amerikanske stater (OAS) befinner seg i Honduras for å prøve å overtale kuppresident Roberto Micheletti til å godta Costa Ricas forslag.

Kelly sa at beslutningen om å suspendere visumarbeidet er et bidrag til å sette makt bak kravene til OAS-delegasjonen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere