RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USA skjerper sikkerheten etter Paris-angrepene

Sikkerheten skjerpes ved offentlige bygninger og flyplasser i USA etter de dødelige angrepene i Paris sist uke, opplyser myndighetene.

Tiltakene kommer i kjølvannet av terrorangrepene i Paris sist uke. Jeh Johnson, minister for nasjonal sikkerhet, sier i en uttalelse at nylige hendelser i verden har ført til et behov for økt årvåkenhet.

- Vi har ingen spesifikk, troverdig etterretningsinformasjon om at et angrep lik det i Paris sist uke planlegges av terroristorganisasjoner i dette landet, understreker han.

Antall tilfeldige kontroller av passasjerer og håndbagasje ble økt ved amerikanske flyplasser sist uke. Ytterligere tiltak vil bli iverksatt i fremtiden dersom det er behov for det, sier Johnson.

- Årsaken til disse tiltakene bør være innlysende for offentligheten: de nylige angrepene i Paris, Ottawa, Sydney og andre steder, i tillegg til terroristorganisasjoners offentlige oppfordringer til angrep på vestlige mål nylig, sier ministeren.

Også i oktober i fjor kunngjorde Johnson skjerpet sikkerhet ved offentlige bygninger etter trusler fra islamistiske grupper.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere