Gå til sidens hovedinnhold

USA står fjellstøtt ved ulykkesrammet flytype

Mens stadig flere land setter Boeing 737 MAX 8-modellen på bakken, sier USAs luftfartsmyndighet FAA nok en gang at det ikke er grunnlag for slike tiltak.

– Våre undersøkelser så langt viser ingen systematiske feil og gir ingen grunnlag for å sette flytypen på bakken, sier en høytstående tjenestemann i myndigheten til nyhetsbyrået AP.

Presset mot den amerikanske flyleverandøren Boeing har økt etter to dødelige flyulykker på fem måneder i Indonesia og Etiopia. Europas luftfartsmyndighet har stengt det europeiske luftrommet for Boeing 737 MAX 8. Også India, Singapore, Kina, Australia, Indonesia, Malaysia, Oman, Kuwait og De forente arabiske emirater har kommet med lignende tiltak.

Les også: Norge og Europa stenger luftrommet for Boeing 737 Max 8 - rammer tusenvis av norske passasjerer

I oktober mistet 189 personer liver da et Lion Air-fly av typen Boeing 737 MAX 8 styrtet i Indonesia. Søndag styrtet samme flytype tilhørende Ethiopian Airlines i Etiopia kort tid etter avgang. Ulykken kostet 157 mennesker livet, blant dem den norske Røde-Kors-medarbeideren Karoline Aadland (28).

Boeings administrerende direktør Dennis Muilenburg har vært i kontakt med president Donald Trump om ulykkene.

Les også: Slik rammer Boeing 737 Max 8-stansen passasjerene

– Jeg uttrykket at jeg er overbevist om at Max 737-modellen er trygg, sier Muilenburg. Det hvite hus bekrefter at samtalen har funnet sted, men ønsker ikke å si noe om innholdet i møtet.

Kommentarer til denne saken