Gå til sidens hovedinnhold

- USA stasjonerer tungt luftvern og F-16-fly i Jordan

Washington (NTB-AFP-Reuters): USA vil beholde jagerfly og luftvernmissiler i Syrias naboland Jordan, ifølge en kilde i det amerikanske forsvaret.

Flyene og Patriot-missilene vil bli værende i Jordan etter at en felles militærøvelse i landet avsluttes denne måneden, opplyser kilden til nyhetsbyrået AFP.

Etter konsultasjoner med jordanske myndigheter har USA også bestemt at soldater fra det amerikanske marinekorpset skal oppholde seg utenfor Jordans kyst i amfibiefartøy. Et slikt skip gjør det mulig å transportere soldatene inn til land raskt, enten med helikopter eller i landingsfartøyer på vannet.

Patriot-missiler er den amerikanske hærens viktigste antiluftskyts, og kan både brukes til å skyte ned fly og missiler. F-16-flyene som USA vil stasjonere i Jordan, kan både brukes til å bekjempe fly i luften og til å bombe mål på bakken.

USA har for øyeblikket 5.000 soldater i Jordan for å delta i en ni dager lang øvelse der det trenes på luftvern, krisehjelp og humanitær bistand, skriver Foreign Policy.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året