RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USA stenger flere ambassader i Afrika

Washington (NTB-DPA): Frykten for terrorangrep har fått USA til å stenge flere ambassader også i Øst-Afrika. 19 utenriksstasjoner holdes stengt den neste uka.

Den massive stengingen av 22 amerikanske ambassader og utenriksstasjoner ble iverksatt søndag, etter at amerikansk etterretning skal ha plukket opp en betydelig strøm av trusler som angivelig minner om den man så før 11. september-angrepene.

USAs stengninger omfatter en lang rekke muslimske land fra Algerie til Bangladesh. En rekke utenriksstasjoner ble gjenåpnet mandag, blant annet ambassadene i Baghdad, Kabul og Dhaka.

Samtidig kunngjorde USAs utenriksdepartement at ambassadene i Burundi og Rwanda, samt utenriksstasjonene i øystatene Madagaskar og Mauritius, Antanarivo og Port Louis, stenges.

Beslutningen om å stenge enda flere stasjoner innebærer ikke en ny strøm av trusler mot USA, men gjøres som en forsiktighetsregel, ifølge USA.

Storbritannia, Tyskland og Frankrike stengte også sine ambassader i Jemens hovedstad fra søndag. Britene planlegger å holde ambassaden i Sana stengt til og med slutten på den muslimske høytiden id torsdag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere