*Nettavisen* Nyheter.

USA sto stille til minne om skoleofre

Newtown (NTB-AFP-DPA): USA sto stille da amerikanerne markerte at det var gått en uke siden skolemassakren i småbyen Newtown i Connecticut i USA. President Barack Obama deltok sammen med hele sitt folk i ett minutts taushet.

Klokken 9.30 lokal tid fredag - på minuttet en uke siden 20-åringen Adam Lanza innledet sine drap på 20 barn og seks voksne - stanset alt arbeid opp. Kirkeklokkene slo 26 tunge slag til minne om de døde.

- La oss samles for å sørge over tapet av altfor mange lovende unge liv. Vi vil aldri helt kunne forstå hvor mye de rammede familiene lider, men vi kan la dem få vite at vi står sammen med dem i denne vanskelige tiden, sa delstaten Connecticuts guvernør Daniel Malloy.

- Jeg er mor til to unge døtre, og min medfølelse med dere går helt ned i hjerterøttene, sa USAs førstedame Michelle Obama.

Hun, Barack Obama og døtrene Malia og Sasha deltok i den minuttlange tausheten til minne om de drepte ved barneskolen Sandy Hook.

Obama har oppnevnt en kommisjon som skal granske massakren, og som nå er klar til å begynne sitt arbeid. Kommisjonen, som ledes av visepresident Joe Biden, ventes å legge fram en rapport med forslag til styrket kamp mot væpnet vold i løpet av januar. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.