RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USA-tall dumpet oljeprisen

Sist oppdatert:
Amerikanske oljelagertall fikk oljeprisen til å falle kraftig. Fallet forsterket seg i Asia-handelen
Oljeprisen falt over 3 prosent i onsdagens handel på New Yorks råvarebørs. Fallet kom etter at USAs oljelagertall viste en overraskende økning.

WTI-olje for levering i februar falt så lavt som 43,65 dollar pr. fat, men endte dagen på 44,24 dollar på New Yorks råvarebørs. Dette var en nedgang på 1,52 dollar pr. fat. Ikke siden 14. desember har markedet vært så lavt.

Fallet i oljeprisen fortsatte i den asiatiske handelen. Her ble WTI-oljen notert til 44,17 dollar, noe som var ned 7 cent fra sluttkursen i New York.

I London onsdag endte Brent-oljen ned 3,12 prosent til 41,05 dollar pr. fat.

Den amerikanske energidepartementets lagerrapport viste en oppgang i oljelagrene på 2,1 millioner fat til totalt 295,9 millioner fat for uken som ble avsluttet 17. desember. Tall fra bransjeorganisasjonen American Petroleum Institute viste den samme tendensen, og viste oppgang på 2,9 millioner fat til 300 millioner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere