RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USA tar ledelsen i massiv hjelpeinnsats

Sist oppdatert:
Washington (NTB-Reuters-AFP): President Barack Obama stiller 100 millioner dollar og forsvarsapparatet til rådighet for den enorme hjelpeoperasjonen som USA nå drar i gang for Haiti.

I Det hvite hus torsdag lovte Obama at haitierne ikke blir glemt, samtidig som han mobiliserte de to ekspresidentene Bill Clinton og George W. Bush til å samle inn penger i privatsektoren til ofrene og hjelpeinnsatsen.

Obama er fast bestemt på ikke å begå samme feil som Bush gjorde med sin tafatte reaksjon på orkanen Katrina som ødela New Orleans i 2005 og ga derfor beskjed til sine ministre og militære sjefer at Haiti skal prioriteres.

Jordskjelvet i Haiti er en enda større katastrofe enn Katrina og kan komme på nivå med tsunamikatastrofen i Indiahavet i 2004.

Både Bush og Clinton svarte positivt til Obamas forespørsel. Clinton, som er FNs spesialutsending for Haiti, spilte en lignende rolle sammen med Bushs far, ekspresident George Bush den eldre, etter tsunamien.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere