*Nettavisen* Nyheter.

USA tror Nord-Korea bløffer om raketter

Nord-Korea sendte et støkk gjennom det internasjonale samfunnet da landet hevdet å ha sendt opp raketter fra ubåter.

20.05.15 11:00

Nå mener amerikanske eksperter at bildebevisene trolig er falske.

– De har ikke kommet så langt som deres dyktige videoredigerere og PR-folk vil ha oss til å tro, var beskjeden fra den amerikanske admiralen James Winnefeld under et foredrag i Washington tirsdag.

Han hevder at Pyongyang fortsatt er mange år unna å utvikle denne typen undervannsraketter, som i tilfelle ville ha banet vei for at de kunne ha avfyrt atomvåpen med rekkevidde langt utenfor Korea-halvøya.

Bildene av undervannsoppskytningen ble sendt ut for snart to uker siden. De er også blitt analysert av tyske romfartsingeniører, som konkluderer med at de er kraftig manipulerte. De påpeker at bildene viser refleksjoner fra rakettenes flammehale i sjøen som ikke stemmer overens med rakettene.

Nord-Korea fortsetter imidlertid å skryte av sine militære gjennombrudd. Onsdag kunngjorde landets forsvarskommisjon at de har teknologi til å lage små atomstridshoder, egnet til bruk på raketter. Dette har landets myndigheter også hevdet flere ganger tidligere, men påstanden er blitt trukket i tvil av forsvarseksperter.

FNs generalsekretær Ban Ki-moon skulle etter planen besøke industrisonen Kaesong i Nord-Korea torsdag, men invitasjonen ble brått trukket av regimet onsdag uten noen nærmere forklaring.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag